Friday, May 15, 2009

Üle pika aja uuesti netimängija - käsil uus projekt

Ahoi, blogihuvilised! Nagu tavaks saanud tuleb ka seekord alustada postitust vabandusega, et pole juba ammu aega midagi kirjutanud ja bla-bla-bla. Põhimõtteliselt on see olnud tingitud sellest, et ma tegelikult ei olegi ammu pokkerit mänginud. Jah, vahetevahel on ette tulnud donkamisi, kuid süstemaatilist tööd mängu kallal ja mängu pidevalt arendamist pole olnud. Kuna üritan kooli lõpetada, siis on hädasti tarvis tegeleda ka lõputööga. Hetkel on umbes pool valmis ja tahan selle kuu lõpuks valmis saada. Aega on maruvähe!

Kuna kogu aeg ei viitsi kirjutada kah, siis proovin aega kulutada ka pokkerile. Hakkasin ka uuesti üle pika aja internetis mängima. Selleks sai uuendatud varustust - viisin HEMi maksimaalse funktsionaalsuseni (sh Omaha) ja ära on seadistatud ka muud abiprogrammid (auto hotkeys, tableninja jne). Kuna ma polnud kindel mis ma mängima hakkan, siis sai proovitud igasuguseid asju. Esiteks tegin 45-mehe turbo SNG'sid mingeid 3.25 ja 6.5 buy-iniga, eesmärgiks oli hakata algusest peale rolli ehitama. Nendel oli ROI paarisaja mängu peale 35%. Eesmärgiks oli siis 20 lauda korraga lasta ja see ka õnnestus. Paraku polnud motivatsiooni, sest selline arv laudasid tuleb mõistliku ajaga lahti enamasti alles peale 22 õhtul. Paraku on see aeg, kus on alati muid asju juba kah teha, eriti just nädalavahetuseti. :P

Sai proovitud teha 18-mehe SNG'sid (mis on polulaarsemad ja tulvad väga kiiresti täis), aga seal oli suht raske 20 lauda korraga teha. Eelkõige on lõpumängus vaja teha päris raskeid otsuseid teinekord ja kui pidevalt 10 lauda vilgub taga, siis on aeg limiteeritud. Samas on seal ka payout structure suht top heavy ja tegelikult tuleb ROI üsna väike ja tunniteenistusest ei maksa rääkidagi... Neid käisin mängimas Tisko juures, kus on suht hea grindi õhkkond, aga diivani peal laptop süles touchpadiga 24 lauda lasta on ikka psühholoogiliselt päris kurnav; eriti kui joogid ka veel sees :D

Siis avastasin, et võiks ikkagi cashi mängida. Et oled oma aja peremees või nii. Sai siis proovitud 6-max Holdemi, aga see tundus ka jõle nüri ja kasum oli väike. Siis proovisin PL50 multitable'ida, aga see ei tahtnud õnnestuda. Kui 1 laud lahti, siis biitisin jõhkralt, kahega oli ka veel päris hea kasum. Siis proovisin 3-4 lauda mis oli breakeven ja kõik üle selle oli juba puhas häving. Sai selgeks, et nii vähe laudu ma ei viitsi korraga mängida, aja raiskamine.

Sealt edasi proovisin HU cashi mängida ja seda sai looma moodi biiditud. NL50 kuni NL100 on ikka haiged fishid seal koos. Kui regularide vastu mängisin, siis tuli mingi 10-30bb/100 (vastavalt siis mandri-Eurooplase ja viikingi vastu :D). HU on pmst siiski puhtalt table selection mäng ja kui vastane sulle juba esimeselt käelt buttonilt raise paneb, siis võib eeldada, et ta midagi ikka jagab. Siis sai otsitud tikutulega fishe ja nende vastu tulid überkasumid antud limiidil. Kui nende vastu 40bb+/100 plussi ei jää, siis oled ilmselt ise fish :D Paraku ei olnud motivatsiooni ka sellega jätkata.

Kuna mul vahepealse ajaga kui ma nüüd pole netis mänginud on kõik tiitlid ära kadunud, siis tuli hakata PokerStarsis esimeset tähest uuesti ülespoole nühkimist. Kahe päevaga jõudsin uuesti Silver Stariks. Otsustasin, et hakkan limit O8't lahmima mingi 10 lauda korraga, sealt tuleb jõhkralt punkte. Paraku on nende eksootiliste mängudega nagu on ja laudasid on suht vähe. Igal limiidil võib prime time'il leida mingi 4 10-max limit O8 lauda. Sama muideks kurtis ka Karu (risti7) kellega üks päev just kokku saime. Ta mängib hetkel Starsis 2-7 triple drawd ja pidi enda limiidil suht kõige kunnim olema.

Tuli välja mõelda mingi projekt. Tegin 200 daala eest WSOP stepse mis põhimõtteliselt on 1-laua sng'd kus vaja jõuda top 3-4 hulka, et edukalt hakkama saada. Lahmisin neid siis päev otsa teha ja umbes veerand sain step3'ni välja. Sealt edasi aga vastased muutusid (tekkis juba mingi tase) ja ma sellega ei arvestanud ning lasin ikka oma standard 10 lauda korraga. Step4 jõudsin ainult 3 lauaga. Sealt edasi sai siis ükshaaval edasi mindud ja ühega jõudsin viimasele levelile. Siis tuli vahele standard joogiõhtu Tisko pool, kus sai siis mudas peaga WSOP'i katset tehtud, aga suutsin bubble+1 jääda ja selleks korraks siis kõik. Olin enda peale vihane, sest ei teinud enda standardmängu ja vastased sõitsid must lihtsalt üle. Häving!

Tuli välja mõelda mingi uus projekt. Selleks valisin ikkagi vanad armsad SNG'd. Ideeks on siis mängida esiteks selle kuu lõpuks 250tk 12-taalast 45-man turbo turkat teha. Eesmärgiks on saavutada antud lõigu peal 10-15% ROI.

Eile siis alustasin projektiga ning hetkel on mängitud 29 turniiri, kõik sessioonid on plussi jäänud ja alustasin kohe upswingiga. Hetkekasum on 411 daala. Proovin edasi minna nii, et teen iga päev 2 sessiooni nii paljude laudadega kui 45 minuti jooksul lahti tulevad ja piirata sessiooni pikkust max 2 tunni peale. Päeva poole, kui sees on ca 100K inimest, siis neid õnnestub avada umbes 10. Öösiti mängides on lootus ka 20+ lauda korraga mängida. Eks näis, igatahes ajaliselt (hetkeolukorda arvestades) suhteliselt raske ülesanne.

Graafikut siis kah:


PS! Kuna see kasum tundub suht ulme, siis on oodata lähiajal downswingi ;)

1 comment: