Friday, May 22, 2009

Reality check: 1, 2, 3...

Hetkeseis siis selline, et upswingi rõõmud on läbi saanud ning iga turniir on justkui peaga vastu seina jooksmine. Mängi kuidas tahad, ühtegi kätt ei võida ja rahakohtadest pole mõtet kah unistada. Lihtsalt, nii on. Aga tuleb aru saada, et see kõik käib variatsiooni tasandamise juurde ja hiigelkasumid pole korrelatsioonis mängu kvaliteediga vaid pigem kvantiteediga. St mida rohkem mängida, seda rohkem teed käivet ja seda rohkem tuleb ka kasumit.

Loodan siiralt, et alla 15% ROI 250-se lõigu peale ei kuku, aga eks seda tuleb proovida. Igatahes ühte võib öelda, ma mõistan täielikult minult stake'i nurujate tunnet, sest igale upswingile järgneb downswing ja kui tipus kasum välja võtta, siis BR ei kannata reaalsust enam välja.

Päeva käsi: JJ
* http://www.pokerhand.org/?4265157
* http://www.pokerhand.org/?4265175

Hetkeseis:
* Mängitud 147 turniiri;
* ROI 32%, kasum 568 dollarit
* Püsin eesmärkide graafikus: 10-15% ROI 250-sel lõigul, hetkel tundub reaalne
* Püsin Gold Stari poole nühkimise graafikus: ca 600 VPP'd veel teha ja kui projekt see kuu lõpeb, siis on ootus reaalne.



Huumorit kah, vahepeal pandi fishi märk külge:


Murelik geoloog on pannud üles käe kus ma ka osaline olin:
* http://www.pokerhand.org/?4059792

4 comments:

  1. 2. JJ käes open-shove parem pole? Ma nüüd spekuleerin, aga kui sul näiteks AJ oleks, siis kas ainult paneksid nuppe või foldiksid(et raise to 1200 poleks variant)? Näen liiga palju rege lihtsalt, kes teevad väikse raise'i JJ+, samas shovevad iga ülejäänud käe oma ranges, mis minu meelest on suur leak. Muidu tegutsen nii, et kui pot on vähemalt 20% stackist(M=5 või vähem), siis pole küsimust ja kütan nuppe...

    ReplyDelete
  2. Tsau, LenC! See on väga-väga huvitav väide ja ma kohe ei saanud seda kontrollimata jätta. Meisterdasin siis HEMis vastavad filtrid valmis ja tulemused on järgnevad:

    Esiteks min-raise range EP'st ja MP'st. See ei ole mul kohe kindlasti JJ+, vaid sisaldab ka 22+, Ax käsi ja sekka suited 1-2-gap-connectorid. (et pole olulist viga vist) See muidugi ei olnud üllatus. Üllatus oli see, et EP ja MP min-raise respektitakse TOHUTULT ja sisuliselt never-ever actionit ei saanud (sellel levelil vastased min-raise ei kasuta, ka regularid). See sama JJ oli üks väheseid käsi kus vastane oli üliloose ja enamasti on equity tugevalt minu poolel. Ehk siis võib-olla see teoreem, et villain panebki JJ+ kätele. Selgituseks siis nii palju, et filter oli kuni 14bb ja 4+ mängijat. Turniiri blindid olid ebaolulised, actionit need ei mõjutanud. LP pealt mängides ei muutnud samuti eriti palju ja siin kasutan min-raise suht tihti ka juba selleks, et näiteks buttoni pealt tightasside blinde odavalt röövida. (VPIP<12)

    Nüüd preflop allin analüüs. EP'st on preflop allin Ax, KT+, QJ+, J8s, J9s, suited connectoreid, ja 22+ kah. (sh AA, KK, QQ). Callijateks on julgelt any two. Kõik mis vähegi elus tundub geoloogidele callitakse julmalt maha. Suited T2s M6 on call, väiksem M on Ax, KT+, Q9+ instacall BB pealt. EP'st ma eriti preflop allin ei praktiseeri, pigem min-raise. Küll aga on see range oluliselt kitsam ja sisaldab KQ+, AQ+ ja JJ+ käsi. Selle eesmärk siis on see, et vastased callivad väga lightilt maha.

    Ehk siis kõik sõltub villaini statsidest. Kui tahad calli saada domineeritult käelt, siis paned nuppe. Vastasel korral min-raise ja antakse ära. Ehk siis proovin min-raise range veel laiemaks teha ja allin range tugevamatele kätele. :D See M=5 push-fold on suht standard, aga et variatsiooni vähendada võib ka min-raise teha. St pole mõtet stacki sisse uhada, kui saab ka teisiti.

    ReplyDelete
  3. Min-raise'il on üks tugev eelis veel. Põhimõtteliselt on tegu siiski raise'iga ja üsna tugeva raise'iga. See tähendab seda, et 3bet selle vastu sisuliselt kunagi ei tehta ja kui sul enda range on lai, siis flopi näed alati ära. Edasine action sõltub juba flopi tekstuurist, aga enamasti teen c-beti peale mida on juba suht selge kus vastane asub. Kui siin 12-daalastel vastased min-raise austavad, siis madalamal mängimise kogemuse põhjal seda seal ei austata ja cbet komme on sealt külge jäänud. (peaagu alati võtab maha). Juhul kui vastane hitip oop top-pair, siis ta enamasti alati leadib ise sisse (enamasti a-high board) ja saad maha panna kui vaja. Kui vastane on mingi AJ käega sees, siis top-pairiga tehakse c-r allin tavaliselt.

    Väiksema M-i pealt on min-raise'il veel üks tugevus just positsioonist. St sa paned min-raise, vastane callib. Nüüd on see olukord, et effective stack on 85-100% pot'ist ja matemaatiliselt pead pushima 100% sõltumata enda käest ja flopist. Vastane pushib seal ainult 1/3 ajast ja hävib tohutult. Sama kehtib ka vastupidi. Et callid preflop raise maha ja pushid any flop 100%, vastane callib jälle ainult siis kui hitib.

    ReplyDelete
  4. See on õige,et mõni jobu võtab kohe eufoorias mõne hittimise korral cashoudi.Ja kui raha on maha joodud siis minnakse teist "easy money" võtma,mis paraku lõpeb sõimamisega,et kui sitt jooks.
    Variatsiooni üle ei tasu naerda.

    ReplyDelete