Wednesday, August 12, 2009

PokerStars plaanib teha esimest korda eesti keeles EPT live reportingu

Augustis pidi Moskvas toimuma EPT 6.hooaja avalöök, kuid juuli lõpus otsustas Venemaa Spordimisisteerium muuta seadusandlust. Nimelt kuulutati pokker hasartmänguliseks tegevuseks, mis on edaspidi lubatud ainult üksikutel föderatsiooni äärealadel. Seni oli pokker juba 2 aastat esmakordselt maailmas nautinud spordiala staatust (klubiline tegevus jne). Komplikatsioonide vältimiseks otsustati EPT üle viia Ukrainasse, millega said korraldajad imetlusväärselt kiiresti muideks hakkama. Kiitus neile!

18.-23.augustil toimubki Kiievi Spordipalees 5000-eurone main event ning mitmed side eventid. Samas kohas on muideks varem korraldatud mitmete maailmanimede kontsertid ja loomulikult ka Eurovisioon. Paraku on iga viimase hetke muudatusega nii, et promomiseks jääb aega vähe ning tuleb lahendada senise korraldusega soetud küsimused. Seega lubati kvalifitseerujatel osalus üle kanda sarnase buy-iniga EPT etappidele ja võimaldati ka rahks vahetamist. Käivitati enneolematu satteliitide sari, kus paljudel oli võimalus üsna kergesti endale pilet teenida.

Eestlaste jaoks muudab EPT Kiievi eriliseks fakt, et praeguste andmete kohaselt on main eventil korraga osalemas lausa 5 eestlast (sh ka minu head sõbrad LenC ja EstPatrick). Varasem rekord on minu andmeil 5.hooaja EPT Varssav, kus tules olid Vanapeer, Privador, Kolk ja tema üks sõber.

Kõige selle taustal sai tehtud otsus, et sõprasid peab toetama minema. Seega hakkasin planeerima reisi ja leidsin, et umbes 1K euriga peaks seal käidud saama (lisaks side-eventi buy-inid, kui koha peal huvi peaks tekkima). Ilmselt kohapeal toimumas ka 500 eur buy-iniga sit&go'd ja 5000 eur cashgame, millest viimane käib mulle siiski üle jõu. Seega tugevalt -EV trip.

Masendav on fakt, et Tallinnast Kiievi saamiseks maksavad lennupiletid 6k krooni, seda nii Estonian Airi otselennuga, kui Air Balticu Riiast ümberpõrkega versiooni puhul. Võrdluseks olgu toodud, et Finnairi praeguse kampaania raames saab USAsse edasi-tagasi 7k krooniga ja Bankoki 10k krooniga. Hämmastav!

Kuna olen varem 2 aastat reporteritööga tegelenud ja plaanisin niikuinii kohale minna, siis tekkis mõte koha pealt teha live reportingut ja anda ülevaadet. Et midagi kasulikku siis ikkagi Eesti pokkerikogukonnale. Seega saigi paika pandud kavand kuidas seda teha ning saadetud eelmisel nädalal PokerNewsi Imrele kiri, et leida võimalusi kuidas seda korraldada ja samas leida kompensatsioon lennupiletite hüvitamise näol. Muuseas pakkusin välja, et võiks kajastada eesti keeles esimest korda just eestlaste tegemisi ning filmida ka videoklippe intervjuudega. Pakkusin välja, et seda võimalust võiks veel Klambriga arutada, sest ta on tehnilises osas väga kompetentne. „Usun, et foorumiposte võivad poisid ise ka teha, aga see pole päris see.“

Pühapäeval saatis Imre kirja, et PokerNewsil ilmselt neid vahendeid kuskilt võtta ei ole, aga lubas Aatomiku ja Kolgiga täpsemalt üle arutada. Saatsin loetud minutite jooksul ka vastuse: „Põhimõtteliselt võib Henriga [suhtekorraldaja, kes on ülitugev ja väga andekas PR mees minu hinnangul - Mürakas] ka rääkida, kui PokerNewsi finantsplaanidega pole teostatav (mul pole õrna aimugi kas teil on mingi eelarve või kuidas teil lood sünnivad, ei tahaks uskuda, et puhtalt hobi korras). Kuulsin, et Õhtuleht tahab midagi aretama hakata pokkeri osas. Kanal2 võib ka huvitatud olla isegi, uut saadet vaja promoda kuidagi.“ Minu jaoks sisuliselt vahet ei ole kellele ma seda live reportingut teeksin, kõik variandid on laual. Kasvõi Delfi. Oluline on, et pokker kinnitaks Eestis tugevamini kanda ja oddsid on, et seekord võib hea koht tasku kukkuda. Korraga ju kohal 5 eestlast, uus blindistruktuur on oluliselt parem (õnne faktor hilisemal levelil väiksem) ja field on segaduste tõttu nõrgem.

Öösel kell 1 sattusin msn'is Imre peale ja uurisin kas on midagi ka selgunud? Imre avaldas hämmastust, et Maheaatom mulle kirjutanud polnud, kuid andis siis ise lõpuks teada, et „sain aatomiku kätte, põhimõtteliselt on vastus paraku, et pokernews selleks ressursse nõus kulutama ei ole :(„ Samas kiitis väga ideed. Uurisin, et ehk saab siis akrediteeringu vähemalt kuidagi organiseerida. Et siis võimalik vähemalt koha peal rohkem variante ja sees filmimist (turniirist) ei toimuks. Sain vastuse, et põhimõtteliselt on see võimalik, sest PN kajastab üritust nii või teisiti.

Teisipäeva õhtul selgus, et Henri oli helistanud eelmine õhtu Klambrile ja pakkunud talle teha ürituselt live reporingut. Et paneks püsti PokerStarsi blogi ja hakkaks sinna siis sissekandeid tegema. Pakuti ka lennuki piletite, hotellide jne hüvitamist. Klamber jäi selle variandiga nõusse.

Igatahes nagu mina olen aru saanud teeb PokerStars siis Kiievist Klambri näol eesti keeles eestlastest live reportingut ja ilmselt pistab blogisse ka videosid. Sealt edasi hakkaks minu hinnangul siis ideeliselt info liikuma ka teistesse meediakanalitesse ja lugeda saavad loomulikult ka muidu huvilised. Seega sai minu eesmärk täidetud ja üritusest tehakse ülevaade. Ajastus on perfektne ja kogu ettevõtmine on hädavajalik. Tehtaga korralik, vajalik ja põhjalik kajastus! Ja et ettevõtmine ei jääks vaid ühekordseks.

Siinkohal teen ÜLESKUTSE postitada siia ettepanekuid kuidas PS EPT kajastuse blogi kõige parem oleks teha. Et mida teie, kui potentsiaalsed lugejad seal näha tahaksite ja mis mahtudes? Kas võiks seal olla ka videosid ja kui siis mis mahus ja kellega? Usun, et aega veel on ja saab kõik vajalikud ettepanekud sisse viia. Omalt poolt luban kõik head ideed ka Klambrile või Henrile edastada ja et midagi kahe silma vahele ei jääks.

Ettepanekuid ootama jäädes ja tervitades,

Mürakas

PS. Vastuseks tekkinud küsimustele: (MSN vms)
* ei, mina ei ole asjaga seotud ja kasu ma sellest ei saa. Ma lihtsalt tahan, et tehtaks korralik live reporting.
* ei, praeguse seisuga ma Kiievi ilmselt siiski ei lähe

3 comments:

  1. Siin siis Henri, keda Mürakas nii kenasti oma loos kiitis. Tänud:) Lihtsalt eelarvamuste või vääritimõistmiste vältimiseks annan teada, et idee Kiievist põhjalikum blogimine ette võtta tekkis PokerStarsil juba eelmisel neljapäeval, pärast kohtumist lenCiga ning teadmisest, et vähemalt kolm eestlast EPT avaturna main eventi mängivad. Kurioosne, et need ideed kahes eri peas sama rada kõndisid. Kahju, et need ideed ei ristunud - oleks minult hulga vaeva ära võtnud. Aga hea samas, et asi ilmet võtab ning meie omade käekäiku pidevalt jälgida saab. Kus, millal ja kuidas täpselt, selgub õige pea. Olen veendunud, et ka Mürakaga õnnestub ses vallas sultvikus koostööd teha.

    ReplyDelete
  2. Lisan vahepeal selgunud asjaolud. Nimelt avanes võimalus Henriga otse suhelda ning ta jättis mulle väga positiivse mulje! Seda esiteks. Mis puutub eelpool kirjeldatud seiklustesse, siis selgus tõesti, et kahel inimesel liikusid mõtted samal ajal samas suunas, mis iseenesest on ju ainult positiivne. Siiski pean tõdema, et Henri oli oma mõtetes minust pidevalt sammu võrra ehk päev-paar ees. Lõppkokkuvõttes on lõppresultaat aga sama ning õige inimene EPT ülevaadet tegema on leitud. Pakkusin ju ka ise kaudselt Klambit välja. Jääme ülevaateid ja raporte ootama! Edu kõigile osalistele ning jõudu-jaksu edaspidistel mõttemõlgutustel ning nende realiseerimisel. Olgu veelkord mainitud, et minu eesmärk ei olnud kedagi mustata ega solvata ja oleme ikka sõbrad edasi ;)

    ReplyDelete
  3. Siia vist sobiks hästi väljamaakeelne ütlus "great minds think alike" :D Mis puutub konkreetsesse teemasse, siis suures plaanis asi areneb igal juhul edasi ja sündmusi, mida analoogselt kajastada peaks mahtuma aastasse kohe mitu. Ise ma loodan positiivse muljega naasta ja tänu lobitööle äkki muutuks live-turnade satelliidid natuke populaarsemaks just minusuguste uue põlvkonna netinohikute hulgas. Kes pokkeri ühe suurema võluna ei näe mööda ilma reisimist, siis see on asjast natuke valesti aru saanud :)

    ReplyDelete