Tuesday, August 4, 2009

Riia tripp

Eelmise nädala alguses kui üks õhtupoolik sai netis surfatud-grinditud võttis minuga ühendust Naxer, kes pakkus et ega ma pole huvitatud teda Summer Festivali raames stake'ima. Diiliks siis 3x2200 side eventid ja 5000 eek main event. Pakett koguväärtusega 11 100 eek ja osaku väärtuseks 100 eek, PokerNews foorumis asi kõik üleval ja läksid nagu soojad saiad.

Kohe ma muidugi nõus ei olnud, sest teda stakeides on mul üsna halvad mälestused. Alati (100%) kui ma olen raha alla pannud on asi ebaeduga lõppenud ja nagu nimme iga kord (100%) kui ma pole raha alla pannud on ta esikohad ära noppinud. Nagu mingi needus oleks peale pandud. A la igasugused live turkad ja lõppkokkuvõttes ka see samune miljoni eekine wcoop hittimine. Sellest on mul muidugi kõige rohkem kahju, 66K daala oleks Starsi kontole tahtnud saada küll. Praeguseks on tal kõik välja müüdud, sain isegi oma osa ja loodan tema hea esinemise peale. Laivis pole ta ju ammu midagi ära hittinud. Tema eeskujul tegid kohe Summer Festivali stake paketid ka Madis (kes on tundud Parki laivi regular, eelmise aasta rankingu esikoht) ja Svenza (kes pani Triobet live kinni neljapäeval). Loodan, et ka nemad saavad oma rahad kokku, head mängijad nad ju kõik ja variatsiooni vähendamine oma BR arvelt on igati teretulnud.

Igatahes mitte sellest ei tahtnud ma rääkida, vaid sellest, et uurisin, et ega ta kuhugi reisile minemas ei ole? Et võiks väikse pokkeritripi ju teha, Soome kasvõi. Ja nagu tellitult selgus, et ta on hetkel Riias üldse koos Lauriga, kes on üldiselt vähe teada-tuntud Pärnu netigrinder, kel vanust veel 21 pole ja Eestis mängima teda ka ei lasta. Samas kütab NL600 laudu ja HU sng'sid, viimane pidi leivakas olema.

Tundus ahvatlev ja kammisin Olympicu turkad läbi, et mis siis tulemas. Teisipäeval oli mingi 25 LVL 1 rebuy PropagandaPoker liiga turka ja kolmapäeval 10 LVL unlimited rebuy donkament Summer Festival ME satikas. Neljapäeval polnud midagi ja reedene main event oli mingi freeroll. Krt, see masu vist ikka nokib seal täiega. Cashi vast ikka ju saab teha.

Igatahes suhtlesin siis järjest sõbrad läbi ja keegi polnud nõus Lätti tulema. Kes teeb remonti, kes ei saa töölt ära... Isegi kui ma lubasin kõik kinni plekkida ei saanud keegi tulla, head sõbrad siis. Svenza oli ainukesena kahe vahel, kuid kuna ta just eelmine nädal oli käinud ja räigelt pettunud oli kogu tripis, siis ta polnud kah nõus tulema. Teadis ainult rääkida, et terve linn oli inimtühi, põhupallid veerevad, kuskil midagi ei toimuvat ja igal pool on 90% allahindlused kus siiski keegi midagi ei osta, sest raha lihtsalt ei ole kellelgi. Soovitas Tobagosse minna, kus pidid vene turistid 500 LVL min buyin cashi laksima, muude asjade kohta ei oskanud öelda midagi.

Otsustasin siiski minna. Kirjutasin siis öösel oma reisikorraldajale, et sebigu mingi normaalne hotell mulle, bronnigu ära ja ma maksan hommikul ära asjad kõik. Ta vist vaatab mind imelikult juba, sest kes see loll kirjutab kogu aeg kell 3 öösel, et hommikul oleks vaja juba lennata kuhugi ja kuskil mingeid asju ees ootamas näha. Midagi õnneks öeldud ei ole kah veel :D

Igatahes peale lõunat jõudsin kohale, viisin kola hotelli ära ja hakkasin ringi vaatama. Ahjaa, hotelliks bronniti mulle Radisson SAS Daugava, mis asub kuskil sjopas läbi vanalinna ja üle jõe üldse. Kuskil seal Swedbanki torni kõrval. Aga noh, 5 tärni ja kõik korralik. Basseinid, konditsioneerid jne. Kasiino muidugi kaugel ja panin mental note'i, et järgmine kord ikka tuleb Revali minna, vähem jamamist ja taksoga 10 LVL eest uhamist.

Kuna Naxer ja Lauri olid Revalis, siis lendasin sinna ja ajasin tüübid üles. Need olid öö läbi netis grindinud jälle ja oli kuuldavasti isegi hästi läinud. Veidi togimist ja võeti kark alla, lendasime Voodoosse ja võtsime piletid ära. Siis läksime üle tee mingisse Mehhiko restosse, kus on ülinutsid toidud. Ainult kallis veits oli, alla 300 eek praadi ei ole. Igatahes soovitan seda kohta, pokkeri-Priidud ka kiitsid kui seal käisid peale seda kui Austrias-Ungaris cashis looma moodi hittisid. Kell 20 oli hommikusöök söödud ja läksime turkat mängima. Lätis millegi pärast hakkavad jah turkad kell 20 mitte kell 19 nagu Eestis. Ju siis tööinimestel nii lihtsam ja vajub rohkem fishe ka selleks ajaks kohale juba.

Turka 60 kohta olid välja müüdud ja isegi mingi waitinglist oli tekkinud. See on väga haruldane Läti kohta üldiselt vist. Olime ainukesed eestlased mis on samuti üsna haruldane, sest mingeid geolooge alati ju sinna ära eksib. Igatahes turka ise oli üsna deep ja mängisin isegi vist liiga tightilt. Naxer-Lauri olid ühes ja mina teises lauas. Ütleks, et mul oli isegi üsna raske laud, sest kõik olid varem teada regularid, paar fishi ka sekka. Kõik räägivad ainult vene keeles, isegi lätlased. Aeg-ajalt mõned kõvemad vennad omavahel midagi ka läti keeles arutasid, teised hoidsid suu kinni. Tuli seal igasuguseid kommentaare, et „kurat, jälle need eestlased“ ja „putsi, meil isegi täielik kriis siin ja nüüd tullakse võetakse viimane raha ka veel käest ära“ Viimane muidugi naljaga pooleks, sest vend kes seda ütles on tegelikult NL 5000 regular, kes laseb mitmel laual ja mitmel saidil korraga. 25 LVL tal veel leivaraha vast loodetavasti ei ole. Meenus kuidas Svenza viimane kord nad puhtas vene keeles (ilma aksendita) igast kohtade peale saatis, ma nii kõva mees muidugi ei ole...

Grindisin seal seda turkat siis. Kohe alguses tegime rebuyd ära (6k stack kokku) ja esimese tunni jooksul tuli üks mängitav käsi, AQ mis riverini vastu ei pidanud ja mille nahka pool stacki läks. Edasi midagi ei tulnud lihtsalt ja istusin niisama. Vene keelt ma ka nii hästi ei räägi, et üle laua nalja visata; aru saan. Peale breaki pandi mu kõrvale istuma mingi ärimees kuskilt lõuna poolt. See siis uuris, et kas ma hispaania keelt räägin ja ütlesin, et un poco ikka jah. Hakkasime seal siis hispaania keeles möla ajama ja kohalikud vaatasid väga imelikult-hämmingus kogu seda jama. Vend oli mingi Dubai ärimees, kes tuli mingit diili sulgema Riiga ja nüüd lasi siis õhtul lõdvestuseks turkat. Üldiselt pokkeri suhtes selline väga fish, iga ostuga lõpuni välja. Kui ta välja kukkus, siis jäid jutud, et pärast cashis näeme (regularidel ka ila tilkus juba) ja hasta luego. (pärast näeme, nägemist vms) Kohalikud venelased siis irvitasid, et nad ainult hasta la vista teavad, seda teist asja pole kuulnud :D

Paari käe pärast kukkusin turkalt välja, kui mingi überfish suutis EP'st järjekordse open-raise teha oma any-suited-two tüüpi käega millele ma otsustasin SB pealt stop&go otsa teha, sest stacki suurused olid ideaalsed. Plaan oli paigas ja hittisin isegi top pairi. Panin nuppe, geoloog ägises ja callis oma Q-high flush-draw 1 over käega ära ja sai turnil juba masti kokku. No mis sa ikka teed...

Veits vahtisin seal siis ringi, aga lauad oli täis ja cashi keegi teha ei tahtnud. Poisid kõik mängisid turkat veel. Otsustasin hotellis ära käia ja jäid jutud, et Naxer helistab, kui cash tööle pannakse. Lauri oli eelmine õhtu 2/4 blindidega kogu oma viimase reisi BR'i 140 latti sisse ostnud ja sellest 600 teinud. Plaanis täna sama korrata, suht weak mäng oli olnud ja ainult holdemi tehti, sest lauri PLOd ei oska ja tuldi vastu.

Kui hotelli lobby'sse jõudsin, siis tuli mingi tibi vastu ja lendas kaela kohe. „Õu, mis teed? Lähme Jurmalasse!“ Tohoh! Uurisin siis, et mis kurat seal head? Rääkis, et mingi New Wave käib seal ja kõik rahvas ju on seal. Et see on mingi idablokimaade Eurovisioon vms. Ma ei saanud midagi aru, sest Eestis sellest mitte midagi kuulda pole olnud. Nii palju kui ma ta vene keelest aru sain, siis selgus, et mingi Alla Pugatšova oli selle asja kokku pannud, ise on žüriis kah ja nüüd iga maa saadab oma esitaja sinna ja siis võitja saab mingi lepingu, kes siis Venemaal staariks tehakse. Eestist osavõtjaid ei olnud, sest Eesti on ju Põhja Euroopa ikkagi. Suht mõistlik. Üldse Lätis on see Venemaa mõju viimasel ajal kavanud, isegi Brainstorm teeb ju nüüd laule ainult vene keeles. Igatahes lõppkokkuvõttes mind see idee väga ei tõmmanud, sest sain aru, et pean talle mingid piletid välja tegema ja kui elektrirongiga minna, siis sealt tagasi kuidagi ei saa. Ja ööbimiskohad on seal bookitud ning siis ma ei saa cashi ka ju mängida. Meenus, et Naxer ja Lauri tahtsid homme sinna spasse ja randa vist minna ja võtsin tüdruku numbri, et kui homme tulen, siis helistan talle.

Läksin siis oma viimase korruse tuppa, vahtisin linna vaadet veitsa ja hakkasin netis mingeid asju ajama. Varem olid ühed asjad kokku lepitud ja homme oli viimane päev asjade ära saatmiseks. Alguses ma netti logida ei saanud ja browserit avades tuli parool panna. Tellin siis parooli SMS'i, sittagi ei tule. Helistan tasulisele numbrile, annavad parooli, küsin 10 korda üle, suunavad 2 korda edasi. Ei tööta. Helistan siis uuesti, jälle ei tööta. Lõpuks jäi jutt, et saadavad SMSi uuesti. Kokku läks mingi 300 eek asi maksma. Läksin siis alla, et mis kuradi jama teil siin on? Umbkeelne mees vaatab otsa, mõistab ja annab paroolid. Türi, ma olen ikka täitsa lammas vist, oleks pidanud kohe küsima siis oleks tasuta saanud. Ma hakkasin mingi LatTelecomi kaudu üldse ajama asju.Tuli meelde, et mul kotis on üks rumm ja hakkasin seda siis lahendama. Cocat mul ei olnud, aga milleks siis minibaarid on? Jääd toodi ka üles, kui tellisin. Igatahes kell sai mingi 12 juba ja Naxer ikka ei helistanud. Proovisin ise ühendust võtta, telefon välja lülitatud. Lauri numbrit ma ka ei teadnud. Võtsin siis mingid mtt'd lahti starsis ja jäin ootama kuni Naxer msn'i tuleb. Suht kohe tuligi, ütles, et midagi ei toimuvad, et neil ka ei tulnud flipid ära jne. Lauri leppis kokku seal regularidega, et hommikul lükkavad mängu käima. Grindime kõik netis siis. Kell 4 tuli uni peale ja edasi ei mänginud. Hommikul vaatasin, et kuskil rahasse ei foldnud. Too bad!

Paari tunni pärast oli uni juba läinud ja läksin hommikusööki sööma. Igal pool kõik rääkisid ainult hispaania keeles. Dialekti järgi saab ära öelda, et kõige puhtam keel, Madridi murrak vms. Nagu Briti inglise keel inglise keele mõistes. Mingi turistigrupp vist. Üks Eesti noorpaarike oli kah, kudrutasid seal. Naine oli väga ilus, puuvillast dressipüksid tõid kena tagumiku hästi esile.

Kõht täis proovisin Naxerile helistada, keegi vastu ei võta. Otsustasin siis linna peale tiksuma minna ja võtsin ühe Kuuba sigari kaasa mida ma endale Kuubast tuua lasin terve karbi. Et hea kuskil ära popsutada mingi viski kõrvale vms. Jalutasin seal vanalinnas siis ringi ja lõpuks istutasin ennast mingisse välikohvikusse maha. Nii kui istuma sain lendasid 2 vene keelt rääkivat tüdrukut lauda, suht kenad sellised. „Oh, me istume siia sinu juurde. Tohib? Kus sa pärit oled? Mis teed siin?“ Ajasime siis möla seal natuke aega. Selgus, et Lätis ikka suht rasked ajad. Et nad on nõus midaiganes tegama, et sealt ära saada. Et äkki saab kuhugi spasse töölegi vms. Ükskkõik kuhu, kasvõi Tallinna. Et seal on hea elu ju. Mis mõttes? On vissst ju!

Helistasin uuesti Naxerile, keegi vastu ei võta. Siis järsku üks küsib, et „Oo, PokerStars. Mis sa mängid seal?“ Mul pusa oli seljas. Suht ootamatu küsimus ja seletasin seal midagi siis. Siis hakkavad uhkustama, et nad mängivad ka, juba kuu aega on mänginud. Et nii kui telekasse relkaamid tulid hakkasid kohe mängima. Äkki ma olen nõus neile eratunde andma? :D Üks võttis kaardipaki käekotist välja ja hakkas seal midagi orgunnima, et ma võiks paari nippi ikka näidata. Mhmhh. Naxer helistab, ütleb, et lähme toome turka piletid ära ja siis sööma kuhugi. Tegime tüdrukutega siis hüvastijätumusid, andsin juhised kuhu õhtul tulla ja läksin gämblerite juurde ära.

Peale tükk aega togimist said härrad lõpuks kargu alla ja orgunnisid sõprade käest mingid lisa-cashoutid ära. Võtsime piletid ära ja läksime jaapani restosse sööma mis seal kasiinos sees on. Väga head toidud, julgen soovitada jällegi! Pulkadega keegi süüa muidugi ei osanud. Siis läksime üles 26ndale korruse skyline baari ja hakkasime seal vaadet nautima ja lasime 5 latti maksnud mojitosid kuni turka pihta hakkas. Enne minekut sai veel uuritud ettekandjatüdruku käest, et äkki ta teab kuhu klubisse minna? See siis soovitas, et Essential on suht ok, seal samas Revali kõrval. Et peaks olema lahti ka kolmapäeval loodetavasti.

Turkaks oli siis 10 LVL unlimited rebuy donkament ja Lauri tahtis mind sellele stake'ida. Olin nõus. Esimene tund käis räme lammutamine ja ühtegi rebuyd ma ei teinud. Breakiks (1,5 h) oli mul monster stack koos ja anti mingid lucky chipsid 6x5=30 lati väärtuses millega tuleb 1-1 kursiga blackjackis gämbeldada, panuse mõistes kehtib 5 latina ja kui ise 5 kõrvale paned, siis on kokku 10. Korraga ühele käele panna ei saa. No mõnus, lisavalue kohe. Lauri mingi sõber kellega cashi tagus seal üleeile lendas siis sinna ja ütles, et tahab temaga HU teha. Et dongaku stack maha. Siis ta seda üritas, aga võitis kõik käed ja oli ka hullu stacki otsas. Suht müsitka tundus, kes tahab HU spetsialistiga HU mängida. Siis selgus, et see teine vend on ka HU spetsialist ja on see aasta juba pool milli plussis sellega. Siis said aru, et ei ole mõtet raha keerutada ja leppisid kokku, et teevad pärast niisama koos teiste donkidega 6-maxi või fullringi.

Tunnid läksid ja tellisime iga 10 minuti tagant tasuta rumme mis Lätis siis kasiinos jagatakse. Mingil hetkel kukkusid Naxer ja Lauri välja, cashi ei toimunud ja läksid ülesse netti ära. Ma jäin sinna siis veel donkama kuni jõudsin finaallauda. Siis oli 5 inimest järgi ja 2 esimest saavad pileti (mingi 9K eesti rahas), kolmas koht 27 latti. Ja siis hakkas biiti tulema järjest ja stack kahanes ülikiiresti. Viies vend kukkus välja ja olime 4-handed, kõigil võrdsed stackid ja haige push-fold juba käimas. Nii me seal siis istusime, 2 lätlast, 1 venelane ja 1 eestlane. Pitboss ka irivitas, et kuidagi harjumatult rahvusvaheline teil siin. Lätlased foldisid ja omavahel checkiti AAA33 board lõpuni kolm tänavat. Ühel oli A4, teisel QQ. Kusjuures preflop ka limbiti ainult. Siis mul kammis ära ja venelasel kammis ka ära. Panime venelasega teise käigu sisse ja läks haigeks metatamiseks seal kuni lõpuks minu 33 buttoni pealt vs tema 55 BB pealt sisse uhasime ja ma välja ei imenud. Lõpuks siis bubble ja peeru vahele jällegi. Põhimõtteliselt mul selle piletiga midagi poleks teha olnud enivei, ei viitsi ju uuesti selleks kohale sõita sinna ja müüa ka seda suht raske. Eesmärgiks oli tasuta jooke lasta kuni cash tööle pannakse. Cash laud oli selleks ajaks aga juba täis ja ma sinna enam ei saanud.

Käisin siis ülevalt läbi ja vedasin Lauri alla, et ta mu lucky chipsid aitaks läbi mängida. Ma blackjacki basicut ju isegi ei oska ja muidu ka kasiinomängude sõber ei ole. Naxer juba peaaegu magas ja polnud nõus enam liigutama. Seletas, et pmst peaks +EV ikka olema mingi 15% kindlasti. Mängisime siis 6 kätt all ära ja saime 30'st latist 32,5 latti lisaks. Sellele tegime spliti ja arutasime, et võiks klubisse edasi minna kuhugi. All hotelli fuajees oli selleks ajaks juba kogunenud mingi kolm naist, kes seal ringi kõpsutasid ja ühekordseid taskutega mehi otsisid. Eriti kenad ei tundunud, sellised keskmised. Arutasime, et ehk see hind mingi 50 lati ringi kuskil peaks jääma, täpselt küsima aga ei hakanud.

Läksime siis üles Naxerit moosima, et lähme klubisse. Ta ei võtnud vedu, tahtis netis grindida. Et iga päev peab ikka 2000 kätt laskma vähemalt. Ma hakkasin ka blokkima juba, et ma väsinud ja jõle hilja juba, aga lõpuks ikka Lauri rääkis pehmeks, et lähme vaatame ära ikka.

Lendasimegi siis sinna, maksime 3 latti buyin ära ja hakkasime rumme laksima. Lauri lasi ennast esimese paari 3x rummiga juba täiesti rihmaks lendas tantsima mingi umbkeelse läti malakaga, kes ühtegi sõna ühtegi tuntud võõrkeelt ei osanud. See oli talle varem just käega näidanud, et tule siia. Mõne minuti pärast olid nad juba üksteist leidnud. Ma jäin sinna baarileti äärde siis mingite tüdrukutega juttu ajama. Need olid kaheksakesi mingit tüdrukuteõhtut tulnud korraldama, tantsima jne. Üritasin vene keelt purssida, enamvähem õnnestus kah. Mingil hetkel hakati omavahel seal sõnelema, et kes minuga ikka lähemalt tutvust võib sobitada. Midagi leppisid kokku seal. Lõpuks selgus, et üks oskab ikka inglise keelt kah ja kui mul mugavam, siis võime seda edasi rääkida. Rääkimise peale muidugi eriti aega ei kulunud, sest käed läksid särgi alla, küüntega tõmmati hellalt üle selja, näidati pruunil päevitunud kõhul asuvat nabarõngast ja öeldi, et võiks minema hakata. Otsisin üle ruumi veel Laurit, et hüvasti jätta, kuid selle mõtte segas fakt, et tüdruk oli jõudnud baarileti ääres juba käe mulle püksi panna. Kõrval olevad läti mehed vaatasid suu ammuli imestunud nägudega üksteisele otsa. Ok, läksime...

5 comments:

  1. väga lahe lugemine, ootan järge...

    ReplyDelete
  2. vsiu100.
    selle summer festi stake kohta. faktiviga.
    muruntau pole marat, tegu teise inimesega.
    muidu nice post.

    ReplyDelete
  3. vsiu, tänud tähelepaneku eest! muudetud.

    ReplyDelete
  4. Mega hea lugemine!!!

    ReplyDelete