Monday, August 3, 2009

vahepealsed tegemised ja puhkus



Tervitused üle pika aja! Hakkan järjest siis tulistama kõike mis meelde tuleb. Niisiis nagu mõned teavad olen nüüd paar kuud juba puhkanud ja niisama ringi reisinud. Olgu ka kohe öeldud, et nüüd olen Eestis tagasi ja pokkerit vahepeal mänginud ei ole. Kuna vabasid vahendeid oli ja kokku ma hoida ei oska (ei taha kah), siis tundus igati mõistlik aeg maha võtta ja ennast tehtud töö eest premeerida.

Milllagi juunis kui palju kiidetud netimängijakarjääri taasalustav projekt oli peeru vahele kukkunud (ja üldse kõik muud teemad kah mis tol hetkel käisid), otsustasin osta lennuki pileti ning lihtsalt lennata. Sinna kuhu süda kutsub. Projektiga läks siis nii, et kukkusin suhteliselt harva esineva pika turbo sng swongi otsa ning lasin suusaga mingi 60 buyini lihtsalt alla. Sel hektel aitas!

Nagu ikka, tekivad head mõtted alati öösel ning nii ka seekord. Võtsin pileti Hispaaniasse ning sama päeva õhtul olin peale mitut ümberpõrget juba Madriidis kohal. Kuna mul õde seal ülikoolis õpib ja elab, siis öömajaprobleemi ei olnud. Lihtsalt tuli ära rääkida, et ta ikka joodiku vastu võtaks. Aga eks oma kallist vennakest on ju alati hea meel näha ja Hispaanias on kõik joodikud ;)

Igatahes peale paari päeva tummist joomist sai Madriidist kopp ette ning rääkisin õe ja õemehe pehmeks, et oleks tarvis ikkagi ringi ka vaadata. Et muidu on ju jama või nii. Varem ka käidud ja kõik on nähtud-tehtud. Seega rentisime auto ja panime Lõuna-Hispaania poole ajama, 800 km ainult. Seal hea soe, vilus 40 kraadi jne. Esimeseks ööks jõudsime kohe kohale ja tahtsin mingit öömaja võtta. Siis selgus, et õemehel on vanematel kuskil seal lähedal mingi casa de vacaciones ehk suvila-majake ja paari tunniga peaks ilusasti kohale ka jõudma. Ja nii siis tegimegi, mingi kolme ajal jõudsime kohale ja vaatasime majakese üle. Täitsa tore majake oli, päris villa-moodi kohe.

Hommikul ärkasin mina kõige varem (juba kell 10!) ja otsustasin ringi vaadata. Kalpsasin seal siis ringi ja jõudsin elutuppa. Rõdu uks oli lahti ja pidin perseli kukkuma, täitsa perses mis vaade. Maja taga oli helesinine bassein ääreni vett täis lastud ja üldse oli kogu maja mingi kõrge mäe otsas kust oli jõhker vaade merele. Merel sõitsid laevad ja üle mere paistis Aafrika! Paremas suunas oli haige kalju kust siis võis eeldada, et tegu on Gibraltariga. Pildi pealt olin näinud. Järgmine kes üles ärkas ja perseli pidi kukkuma oli õde. Öösel ju oli kottpime (alates 10st juba mitte nagu meil Jaanipäeva ajal) ja sittagi polnud aru saada. Siis tuli juba õemees ka trepist alla ja hakkas seletama, et „oh, vaata need lahedad puud on küpressid ja seal me grillime. Aa, ja vaata see kõrvalmaja seal all väiksema mäe otsas. Seal filmiti mingi selle tibi seda muusikavideot jne“ Nujaa. „Aga Kus me siis oleme üldse?“ küsisin siis. - „Marbellas“. Ahsoo.

Igatahes leotasime seal basseini ääres siis varbaid paar päeva. Elu oli lill, puu otsas kasvavad laimid ja mojitod saavad ülinutsid nendest. Värsked sellised, teistmoodi maitsega, head. Trippisime ringi veel kah. Sain Gibraltaril käidud ja sealt ilgelt palju suitsu-alkot kaasa ostetud. Üldse seal on mingid haigelt odavad hinnad (kuldne Malboro 30 eek Eesti rahas ja alkohol sigaodav, hispaanlased käivad ka sealt ostmas siis kokku davaari) ja selgus, et seal makse põhimõtteliselt üldse pole. Kuid seal tegutsevad ettevõtted saavad tegutsemisloa terves Euroopa Liidus, sest tegu ikkagi ju tükikesega UK'st. Sellepäerast ongi seal kõik pokkerilehed registreeritud ja loomulikult ka juutide pangad jne. Üldse seal pidi olema mingi 2 korda rohkem firmasid kui seal inimesi elab :D

Madriidi tagasi jõudes hakkas jälle igavlemine pihta. Keelt ma räägin ju ka ainult natukene ning seal on kõik täielikult umbkeelsed. Ainult pijo'd (häälda piho) jõuavad palgata võsukestele eraõpetaja, kes siis inglise keelt õpetab ja muidu tore ori on.

Tekkis mõte, et võiks pokkerit kah ju teha, laivi. Hakkasin siis uurima ja selgus, et 3,5 miljoniga inimesega linnas on üks kasiino ainult kus saab mängida. Nagu mida vittu? Lõpuks siis otsustasin ka sellest loobuda ja Barcelonasse ma kah selle pärast sõitma ei hakka. Seal ju kallis kah kõik. Ahsoo. Muidu Hispaania on üliodav! Keskmine palk on umbes sama mis Eestis ja hinnad on isegi odavamad. Töötuid on mingi vabsee 18% juba aasta aega ja paremaks ka ei lähe. Immigrante on sitaks ja peale neegrite oli üllatavalt palju igast kilisid. Isegi rohkem, kui aafriklasi. Igatahes on Hispaania valitsus Euroopas esimene kes immigrantidele maksab mingi 10K euri, et võtke oma kodinad ja tõmmake jee siit! Hui läheb keegi ära :D Teine kontingent keda seal hästi palju on igasugused Lõuna- ja Ladina-Ameerika inimesed. Enamus on muidugi suhteliselt indiaanlased ja selliseid Kariibi kaunitare eriti ei kohta. Aga võib peale sattuda, ja jutule ka saada.

Igatahes sai mul Hispaaniast kopp ette ja tulin sealt tulema. Olin tagasi Eestis ja päikest ka polnud. Nädal aega ja kõik tundus mõttetu ja üldse tundus ajuvaba, et hakkan uuesti grindima midagi. Seega panin Hispaania uuesti tagasi ja lasin seal jooki ning tiksususin niisama mingite Eesti tüdrukutega ringi kellega tuttavaks sain. Õnneotsijad sellised. Tüüpilised kes lähevad sinna, et päike ja pudrumäed. Aga siis saab raha otsa. Siis tehakse igast juhuotsasid. Siis helistatakse vanematele, et nad surevad nälga kohe ja kui raha ei tule ja ähvardavad, et lähevad litsiks muidu. Nädala pärast lubavad kodus olla. Raha käes, siis loomulikult ei toimu midagi ja kuhugi ära ka ei minda. Ööbitakse kus jope ripub jne. Suht kahju nendest inimestest muidugi, aga eks elukogemus seegi. Kusjuures kohalikud vaatavad neid samamoodi, lubatakse kokku igasuguseid asju ja peale esimest ööd on sõprus läbi. Aga eks igaüks õpib enda vigadest ise.

Oijah. Ma rohkem ei viitsigi kirjutada. Igatahes sai sealt ära tuldud ja mindud Kopenhaagenisse. Seal sai 2 päeva tiksutud ja Eestisse tagasi tuldud. Estonian Air, hea kohe eesti keelt kuulata. Siis olid PokerNews suvepäevad. Siis olin jälle nädal aega siin ja tekkis kohutav Eesti masendus. Peale seda läksin Stockholmi mis oli suht perses tripp, sitt ilm oli ja lebotasin niisama hotellis enamvähem. Nüüd viimane tripp oli Riias käik koos Naxeri ja Lauriga, aga sellest kirjutan järgmises postis juba. Homme näiteks.

3 comments:

  1. Kõva mees oled jutu järgi. Teed muudkui teisi maha. Ja ma nägin sind 1 taalast turnat mängimas ja suht donkasid ka 3 taalastes sng-des, seega, ära räägi, et ei mängi, sul oli neid 3 taalaseid kohe hulgi lahti.

    ReplyDelete
  2. tere anonüümne! mul on väga kahju, et sa minust nii arvad. ma tõesti ei tea millal ma sulle liiga tegin? igatahes ma väga vabandan! ja mis puutub mängimisse, siis mul põhisissetulek tuleb laivi mängides siiski veel. laivi ma mänginud aga ei ole. interneti BR tuleb eraldi üles grindida ja sellega ma jõudumööda ka tegelen. hetkel teen jõudumööda 3-daalaseid sng'sid ja neid on korraga 15-30 lahti, seega kvaliteet pole arusaadavalt maksimaalne. tervitused!

    ReplyDelete
  3. Anonymous teab, millest räägib...Välja arvatud mitte!
    Kas sa selle peale pole mõelnud, et osadele meeldib pokkerit mängida. Olgu see 1, 3 või 1000 taalane turna. Mängitakse ikka sihikindlusega ja võidu peale.
    Hea näide on shaundeeb, kes laseb iga päev 3-1000 taalaseid turnasid.

    ReplyDelete