Sunday, November 15, 2009

Alko ja live pokkeri grindi nädalavahetus

Kõik sai jama sai alguse reedel, kui Priit (priitk) helistas ja küsis „mis sa täna teed?“. Ilmselgelt oli aru saada, et tal plaanid Tallinna tulla ja seega võiks kokku ju täitsa saada. Ühesõnaga selgus, et lotovõitja oli PokerStarsis 1-dollarise satika võitnud ja on tulemas PokerStars live'i tegema Parki. Panin siis ka enda masinavärgi tööle, et piletit saada. Lõuna paiku oli turniir juba pmst välja müüdud ja ise ei saanud ostma minna. Helistasin kõik strateegilielt sobivad härrad läbi, aga kellelgi Tallinna plaane polnud (üllataval kombel enamus olid välismaal isegi). Seega panin Ranka soovitusel abikutse PokkeriProde foorumisse. Abi muidugi obv ei tulnud. Realiseerus plaan 2 milleks oli telefoni kaudu broneerimine. Tegu siis ainult Tartu härradele mõeldud lahendusega, sest pileteid saab osta ainult Pargist. Kui tund varem kohal oled, siis on kõik hästi. Samas teadsin ikka, et ise ei jõua selleks ajaks, kuid Priit sai pileti ära osta.

Ühesõnaga jõudsin napilt tund peale algust kohale ja sain lauda. Ühes lauas olid Gerit, Mardisalu ja Rain E isegi. Viimasega saime kohe nupud keskele, kui mul oli flopist set ja tal flush draw. Ei complete'inud ja tal jäi 100 chippi alles (algstack 4K). Kuulasin ta õpetussõnad siis rahulikult ära ning lasin ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Kogu aja ajas vend mingit möla ja oli üsna kilis juba kah. Breaki ajal Gerit kurtis, et möla ajab ilgelt tilt ja ei saa rahulikult mängida. Eks see ole see laivi võlu, töödeldakse igal tasandil vastaseid. Sama mure oli ka Mardisalul, kes 2 korda preflop BB ära foldis, kui temani oli limbitud.

Esimeseks breakiks ehk poole tunniga oli mul stack mingi 12K ehk päris hea. No ja siis hakkas see rummide laksimine pihta ja vaikselt sai grinditud kuni jõudsin bubble mängu. Mingil hetkel pandi Paavoga ühte lauda ja seal võtsin kohe esimese käega mingi tüübi välja kui sain KK, panin otsa, ta BB pealt callib. Flopis tegin cbet ja sain calli. Edasi ta paugutas juba oma KQ reaostuga ise ja callisin külma kõhuga ta 78JT boardil maha. Stack 30K ja sellega saaks juba finaallauas olla vabalt. Siiski oli agrotamise isu nii suur, et bubble ajaks oli ainult 14K järel. Blind vs blind mängus olin enne kaotanud BB pealt QQ'ga, kui SB mingi Classicu cashi regular-gämbler sumistas SB pealt suited connetoriga PF raise calli ära ja uhas AAT boardil esimesena nuppe. Obv, et ässa tal ju siis ei ole ja easy call. Kahju küll, aga mast tahtis tulla. „Oi ma mängisin nii nagu mul oleks A olnud.“ wtf? Ässaga teevad ju sellised kavalpead check-raise allin :)

Igatahes kui 11 järgi oli ja 10 rahadesse sai, siis pani button nuppe (iga käsi pmst) ja ma leidsin SB pealt KK. Fuck, seda ma maha ei pane ja panin silmad kinni ja ütlesin „call“. Näidati AQ off ja pidas seekord. Sama vend ei saanud bubble mängu eripäradest üldse aru ja seda sama asja arutasime ka väljas suitsupausi ajal. Vend küsis küsimusi ja ma natuke siis juhendasin, aga otsa vaatas mulle ikka arusaamatu näokene, kes ei uskunud ühtegi mu sõna. Peale breaki jäi sama vend bubble'isse kah kui surus bigstackide vastu oma rääbist edasi.

Finaallauas foldisin seal rahulikult kui närvihaiged üksteist välja võtsid. Kaheksanda koha venna võtsin muidugi ise välja AQ vs AJ preflop alliniga. No ja siis edasi saigi nagu ma PokerNewsi foorumisse ka kirjutasin: „Peale 10 tundi mängimist oli järel 7 mängijat, kell oli saanud 5 hommikul juba. Keskmine stack oli 7bb'd ja algas nö otsustav faas, sest payout on rämedalt top heavy. Veerand tundi varem tuldi ütlema, et hiljemalt kell 5:30 peab turniir läbi saama, sest nad panevad poe kinni. Leian, et selline tegevus pole normaalne ja tuleb leida lahendusi turniiri paremaks korraldamiseks. (üsna ebareaalne nõue arvestades, et ainult foldimine käiski) Ühe variandina pakun välja, et kasutusele võtta anted (sellest ka varem mängijate seas räägitud), mis mängu lahtisemaks ja turniiri kiiremaks teevad. Samas võiksid siiski jääda praegused reeglid, et levelit ei tõsteta, kui keskmine stack jääks alla 10bb. Sellised mõtted siis.“

LenC siis ka imestas selle peale, et kesseefoldib sellises olukorras, aga täpselt nii olgi. Mul kammis siis ära, kui 6bb järgi tüüb foldis button raise peale AQ vms ära ja näitas isegi. „Selles suhtes nagu hull jah, et kes välja kukub saab 3K ja kes flipi ära võidab saab 30K. kas selle pärast saigi 10 tundi mängitud? Ise muidugi kaotasin flipi, aga see on ebaoluline juba. Lihtsalt muret tekitas see, et "lõpetame nüüd turniiri ära, me hakkame kinni panema" idee. (see pole floori süü, turniiri struktuuri viga pigem) Arutasime ka 7-way splitti (kõigile ca 10K), sest kõigil olid võrdsed stackid, aga üks norrakas polnud nõus ja jäi tegemata.“

Lõpuks saingi oma õnneliku 7nda koha, kui SB 3/6K blindidega nuppe pani 40K ja ma 50K stackiga BB pealt AJ mastist leidsin. Näidati 66 ja tõmmati shortiks ära mind. Järgmine käsi oli pmst sundallin ja selle ka kaotasin. Tagantjärgi mõtlesin, et oleks võinud ehk isegi foldida, aga läks siis seekord niipidi. Auhinnaraha mingi 4,4K siis koos Starsi väljamaksega vms. Kokku olen 4 PS live turniiri mänginud ja tulemused on päris rahuldavad olnud. Ühe korra 13's, kui mingi ajuvaba calli jälle tegin kohas kus polnud vaja gämbeldada (BTN pealt callisin AT offiga maha mingi bigstacki pushi, grossss). Siis ühe korra jäin 11ndaks, kui bubble mängus KK ära crackiti A7s'ga. Ja siis 2 rahakohta olen ka saanud. Korra 10s kui shortstackiga rahadesse foldisin ja bubble mängus Privadori vastu JJ ära viskasin 3bet peale (tema range'ist obv taga). Ütlesin kah, et sellise foldi tegin, aga keegi ei uskunud jälle. Ja nüüd siis 7s kohta. Sellest muidugi on eriti kahju, sest vastased olid üldiselt väga nõrgad (nagu alati sellel turniiril), kuid peale 10 tundi mängimist on juhe koos kah tugevalt.

Mingi 6 hommikul jõudsin koju ja kell 3 päeval olin juba Classicus, et 110 eek unlimited rebuys donkamenti mängida. Kokku oli 26 mängijat ja rebuysid teha ei lastud, anti ära lihtsalt chippe. Addoni tegin ikka lõpuks. Lasin seal siis rummi jälle mõnusalt ja ajasin vendadega möla. Lõpuks sain 12nda koha, kui M5 pealt jälle mingi ajuvaba CO push-calli tegin SB pealt AT offiga ja BB ka ära callis AQ'ga. CO näitas AJ ja kellelgi abi ei tulnud. Tiksusin seal siis natuke ringi, tegin suitsu ja tuleb üks tüüp küsima: "Ooi, sa oled ju see vend kes Svenzaga intervjuu tegi Baltic Festivalil. Hea töö, ma ta fänn." Võttis südame soojaks kohe, et sõbraga juttu rääkimise tõttu oma 5 minutit kuulsust välja cashisin :) Lõpuks mingid vennad kutsusid, et teeme cashi kah. Olin nõus.

Cash siis 10/10 blindid, dealers choice. Kolmekesi istusime ja vennad võtsid 500 eek sisse. Võtsin siis ka sama. Üks härra mängis teist korda ja teine kolmandat korda. Haiged bluffarid mõlemad ja käis see igal tänaval barreldamine. Samas luckbox ikka pidas neil ja olin maailma kõige kehvema mängija vastu juba 10 minutiga 2K augus. Lõpuks muidugi hakkasid lehed pidama ja sain 2 tunniga 5k plussi isegi. Vahepeal tegin kõik hiljem lauda tulnud mängijad ka tühjaks ja kellel oli need käisid automaadis ja andsid viimased rahad ka ära. Lõpuks jäime HU ühe algse vennaga ja peale seda kui ta oma monsterstackis oli 1,5K ära hävinud arvas ta, et talle aitab kah. Täna saab naise restorani viia.

Lõppes see mäng siis ära ja läksin Parki edasi. Seal ootasin tund aega waitinglistis, et laudadesse pääseda, aga ei õnnestunud. Mingid rootslased korraldasid SNG'sid kah, aga seal ootasin ka tund aega tulutult waitinglistis lõpuks. Sai niisama möla aetud. Rootslane seletas, et kui nad netis mängivad, siis pigem enamus ikka teeb EU-sisestes tundmatutes pokkeritubades mängu, sest nende peale ei pea makse maksma. Kui PokerStarsis või Full Tildis mängida, siis tuleb iga cashouti pealt 30% riigile maksta (pole EU ju). Ja et nüüd on hakatud juba MoneyBookersi ja NetTelleri cashoutidega ka nussima. Siis sai mingit seagripi alast möla aetud mingi soome milfiga, kes 5 aastat väidetavalt Vegases elas ja nüüd oma mehega Tallinna tuli. Mees muidugi kadus kohe cashi lauda ära ja andis talle gämblimisraha. Seletas, et on väga rahul oma eluga. Ütlesin, et ma ei usu ja siis selle peale solvus. Too bad. Ahjaa, seagripist rääkides – Soomes on riiklikult rangelt keelatud üksteise kätlemine kohtumisel. Nii ju levivad haigused... Ajuvaba ajupesu lihtsalt.

Igatahes mingil hetkel helistas Naxer, et ta on Classicus ja tulgu ma ka sinna, et hea cash hakkab kohe. Võtsin siis takso ja lendasin kohele kohe. Oligi mingi 4handed grind seal ja igaüks oli tulnud fishidelt raha ära võtma. Hiljem liitus veel üks härra ja peale tund aega mängimist kui ma 3K juba plusiss olin otsustasime Parki edasi/tagasi minna. Hopsti takso peale ja hakkas grind pihta. Ise ma olin selleks ajaks juba väga kilisse ennast tõmmanud ja lasin veel viinashote peale seal. Nii odav ju. Mõtlesin, et ise vist mängida pole mõtet ja andsin Naxerile raha, et mängu ise 50/50 diiliga. Istuski seal 25/25 lauda maha ja üllatav oli muidugi see, et laua keskmine stack oli umbes 30K. Suurimal oli 80K ehk siis 3200 big blindi ees ja alla 500 eek floppi ei näinud. Vahtsin seal siis kuidas Naxer grindib ja sattusin nägema ühte huvitavat olukorda.

Huvitav olukord siis. Ülimudas soomlane kes on 6-handed laua kohta küllaltki tight olnud paneb UTG 3x raise ja siis pannakse otsa muidugi. 3 meest jõuavad flopile mis on K-high. Ühesõnaga soomalane (väga noor tüüp) oli nii üle joonud, et pani beti sisse mingi paar kilo eeki ja kukkus tooliga külili laua alla. Kuna ta oli nii mudas, siis püsti ta enam ei saanud. Kogu laud on kägaras ja kõlavad tõeterad „player out“ jne. Igatahes tuli siis floor ja suutis kuidagi mängija uuesti tooli peale tagasi istuma vinnata. Olles kindlal pinnasel pani härra kohe uuesti lutipudeli suule ja hakkas isuga noolima. Floor vaatas, et nüüd läheb jamaks, ise nii kilis juba ja laseb veel peale. Hakkas siis pudelit talt käest ära sikutama, aga vend rabeles lahti ja kulistas ahnete sõõmudega joogi põhjani. Peale seda hoidis floor teda toolil püsti ja vana fikseeris pilgu lõpuks ka lauale. Flopil oli 1 mängija foldinud ja teine oli otsa pannud migi 6K. Soomalne siis pidas silmnähtavalt iseendaga võitlust ja surus küünarnukiga oma 12K allin. Vastane instacallis ja somm näitas AK ehk top paar. Vastane muckis ja irvitas, sest pole hullu, 50K jäi veel järgi. Kilis somm lohistati kliendi paanikahoogude saatel lauast ja kasiinost minema. Vend veel hüüdis järgi, et lähme linna peale edasi. Keegi vedu ei võtnud...

2 comments:

  1. sina ja su AQ. mul oli kindel plaan asi kinni panna rsk. :)

    ReplyDelete
  2. See 66 olin mina, ega btn'i pealt vist maha ei pane seda 6 handed. Ega ma väga seda AJi nähes ei rõõmustanud küll :) Kahju, et LK enne ära saatsid, ma oleks ta ise hea meelega finaalis ära küpsetanud!

    ReplyDelete