Thursday, April 16, 2009

Kohustuslik postitus ja vahekokkuvõtete tegemine

Terekest siis kõigile (eriti Tiskole) üle pika aja jällegi! NB: tuleb pikk postitus ja varuge aega!

Esiteks tunnistan kohe üles, et olen olnud suht laisk ja pole lihtsalt viitsinud midagi postitada. Sõprade ja kaas-pokkerimängijatega suheldes on saanud selgeks, et blogi on saanud küllaltki hea vastuvõtu osaliseks. Oodatakse huviga uusi postitusi ja kui neid ei tule, siis tehakse kohe märkus. Siinkohal tahaksin ära rõhutada, et postitamine on ikkagi minu enda jaoks, vabast tahtest. Palka ma selle eest ei saa ja seega ei kavatse iga nädal sel ja sel päeval kindlal kella ajal ülevaateid tegema hakata. Teen siis kui midagi öelda kah on. Pikk jutt sitt jutt ja hakkan siis kokku võtma mis vahepeal teinud olen.

Olen nüüd pea 2 nädalat sisuliselt asja vabamalt võtnud ja pühasid tähistanud. Käisin ära vanematekodus, kus suures lihavõtte tuhinas oli kogunenud mitmeid armsaid inimesi. Perekond. Nägin üle pika aja vanaisa kellel küll 80 aastat juba turja peal, aga elab täitsa peomehe elu. Väikeste kiiksudega muidugi. Kuna kevad käes, siis sai sujuvalt autopesulas käidud, talvesitt ju ikkagi maha. Vanaisa siis istub kõrval ja on jube paanikas, igal pool ju vesi ja harjad ja „raisk, kui sisse tuleb midagi... raisk, see hari tuleb otse esiklaasi ju!“ Njaa, tuleb meelde, kui ise omal ajal esimest korda sai autopesulas käidud. Päris hirmus oli, aga noh – elamus ju seegi.

Reede oli suht huvitav päev. Nimelt otsustas teada-tundud sõjard-pokkeripro Hal korraldada oma sünnipäeva. Aga meie lugu hakkab sellest natuke varem. See algab Raplast ja täpselt kell 18:00, kust sai Valts peale korjatud. Nagu enne sünnipäeva vana eestlaste tava ette näeb tuli ka sel korral tee peale õlled kaasa osta. Mina muidugi mitte, sest olin kettas. Aga Valts sai. Igatahes peale jookide sebimist hakkame siis sujuvalt Tartu poole vurama. Valts-kunn istub kõrval ja teeb sujuvalt ühe pudeliga teise lahti. Vaatan pingsalt, et mis nüüd siis edasi saab, aga ei midagi. Võtab siis Valts sujuvalt kinnise pudeli kätte ja asetab lahtise pudeli taga istmele. Mõtlen omaette, et krt ma olen ikka päris ära joonud, aga midagi ei ütle ka. Hakkab siis mõni hetk hiljem Valtsil suht kiire, aga vana rahu nagu ta on võtab sujuvalt siis tagaistmelt pooltühja pudeli ja hakkab seda rahulikult edasi limpsima. Ma siis vaatan otsa, et „tra, sa oled päris mõraga v? Nagu kas tegelt oli ka praegu nii, et mul on veerand liitrit pilkut kuskil istme vahel selja taga praegu v?“ Ja siis tuleb välja, et nii ongi. Veedame siis ilusasti järgmised pool tundi kuskil tee-äärses bensukas ja küürime sõbralikult autot. Alguses mingite lapikestega, siis tuleb järelleotus. Siis keemiline puhastus. Ja juba mõne hekte pärast olemegi rahulikult jälle teel. Kulunud on mitu liitrit vett ja 5000 närvitakku.

Üheksa paiku jõuame siis Hali sünnale. Käimas on selline tore majaläbu, ringi jooksevad napis riietuses med-õed ja siis nende järgi hambuni relvastatud laigulises riietuses tüübid. Jah, pole kahtlustki, et tegu on toreda stiilipeoga. Kuna pidu oli selleks ajaks juba suht hood sisse saanud, siis läks tükk aega, et Hal üles leida, tiksus ta seal kuskil väljas ringi mudas peaga ja juhendas inimesi õiget kohta üles leidma. Igatahes lõpuks näeme venna ära ja anname kingi üle. Seekord siis selline muhe ehitaja kiiver.

Taustaks niipalju, et viimane kord Valtsi pool läks asi jälle käest ära nagu ikka. Läks kohe päris fightclub-vabamaadluse seguks. Igatahes see lõppes sellega, et Hal suutis MMA skilli mängu pannes lõpuks peaga seal igast asju puruks lüüa. Nii tore. Ja siis peale seda tekkisid need kombed, et oli vaja peaga rünnata igast asju. Ja kiiver ju kaitseb. Ahsoo ja enne Valtsi läbu käisid poisid ju Rocki-Kalevi mängu vaatamas. Kui oli vaikne hetk, siis Hal ja Svenza tõusevad püsti ja lõugavad täiesti kõrist „Jumalauta! On see siikä? Kahen kilon siika, kahen kilon siika!“ Siis rahvas vaatab hämmeldunult, et kuradi porod, siia ka juba jõudnud... Igatahes seal lõpuks sai Rock haledalt suhu, mingi 40 punktiga oldi poolajal juba maas. Ja loomulikult oli tarvis minna peale mängu Kalevi omadega tüli normima ja vist olekski Hal täis peaga mõne venna ära löönud, kui poleks ära lohistatud sealt. Igatahes mina sain kokku nendega alles Ujula Konsumi alkoleti juures, kus mulle kolmekesi sülle hüpati ja siis hakkas see tants seal käima. Lõppes see sellega, et mind eskorditi turvameeste saatel poest välja ja mingi vanem daam pahandas: „Poisid, see pole nüüd küll see õige koht...“

Ahsoo. Tulles tagasi Hali sünna juurde, siis tuleb mainida, et tore pidu oli ja rohkem midagi mainida ei tahaks, sest kõik olid väga purjus ja oleks hea kui igast asju siin välja ei toodaks. Muidugi sai kino, sai pokkerit ja sai kõike mis saama pidi. Ja sai hommikul orienteerutud Rakvere bussiga linnast välja, et oma kaotsi läinud auto ära tuua. Tegelt ma nüüd ühe asja tooks ikkagi välja: nimelt turbo-donkament push-fold turniiril suutis selle formaadi spetsialist Tisko 7bb pealt open raise 3bb teha ja siis pushi peale viskas maha. Nagu wtf?

Aga nüüd vahetaks teemat, vahetaks selle pokkeri peale jälle. Niisiis Ranka foorumi HU turniiri raames sai maha peatud vägev lahing Rankapojaga, kellele siis lõpuks 3:2 seeria järel kott pähe tõmmati. Vahemärkuseks niipalju, et Trio korraldus on ikka väga kehv, kuid muidugi tore, et erilauad sai tehtud HU turkade jaoks. Samas polnud laudadel paroole ja see kujunes probleemiks. Nimelt sai suheldud omavahel MSNis, et „nii, nüüd regame. Regatud. Jess!“ ja siis ikkagi oli mingi muu värd vastas, kes tahtis 10 usa-sendi peale minuga HU teha. No obv, et mingid lambi rotid, kohalikud. Nendega sai siis iga käsi allin pandud kuni lõpuks maha calliti. Siinkohal tervitan kasutajat nimega Lastevorst (Pärnu) kes peale 10 käe foldimist lõpuks ikkagi minu 36o vastu AT o maha callis, nupukoti sai ja "skill on hea :)" ütles. Terv! Mis nüüd konkreetsesse vastasesse puutub, siis Rankapoeg mängis suht fishiselt. Esiteks: kuigi positsioonilt võib mängida palju käsi, siis ta mängis neid pisut liiga palju. Buttonilt tehti raise ainult 20% ajast mis on selgelt LIIGA VÄHE! Samas limbiti 40% ajast, mis on selgelt LIIGA PALJU! Olgu see sulle õpetuseks, fish!

HU-turniiri teiseks vastaseks oli Lebovend. Minu 2:1 seeria eduseisult oli vend ahvi-tildis ja pakkus välja mõlemad jaotused flipata. Mul siis vaja 3 võitu ja olen edasi pääsenud. Sai kokku lepitud, et lähme esimeste kätega allin ja kes võidab, see võidab matši kah. Igatahes lõppes see nii, et sain mõlemad jaotused suhu. 2:1 eduseisult on 25% tõenäosus, et ta võidab random jaotuste puhul. Läks nii, et esimene oli 60-40 mulle ja teine oli 73-27 talle ehk siis 29,2% talle kokku oli see võimalus. Esimene käsi oli mul QJo ja tal 53s, tema võitis. Teisel oli flip A8o vs 85o mul ja selle ta ka võitis. Tundus tol hektel hea mõte ja pikas perspektiivis +EV. aga noh, luckboxi peab kah olema. Selle turniiriga siis minu jaoks vsjoo. Ahsoo, sellest flippamisest (ma arvan) sai idee ok2aa kes pakkus foorumis kohe välja, et võiks teha flippamise turniiri. Buyin siis sujubalt 5-10-25 vms daala ja kõik lähevad kogu aeg allin. Is nice! Ja tuleb välja, et on huvi – LenC ja Tigrano jne kohe väga nõus sellega! Skillimängud alaku!

Lõpetuseks siis tahaks kiita Naxeri mängu, kes peale pikka-pikka rasket tööd on saanud oma esimese korraliku võidu ja saavutas SCOOP low main eventi 4-da koha. Tubli töö, Naxer! Olen nüüd vennaga suhelnud ja tegelikult on selline võit ikkagi paras pain in da ass, eriti kui oled teada-tundud mängija. Esimestel päevadel ei saanud ta üldse rahu, sest pideavalt helistasid ajakirjanikud, kes tahtsid lugusid teha. Siis edasi tekivad probleemid raha välja võtmistel, sest on vaja ju igast tuvastused ja asjad double-checkida. Siis sealt edasi tekivad probleemid raha liigutamisel, sest teatud summade puhul tuleb igal tegevusel raha päritolu jne tõestada. Ja kõige lõpuks tulevad välja vanad tuttavad, ammu kadunud sõbrad ja kõik muud puugid, kes loodavad kiiresti noosist osa saada. Ja ega see kerge ei ole. Peab ikka väga tugev olema, et kõik perse saata. Seega üsna keeruline.

Mõni aeg tagasi suhtlesin Iffiga, kes kammib hoolega sellist toredat kohta nagu Twitter, kus paljud pokkeri mängijad (Hellmuth, Negreanu jne) hoolega oma tegemisi postitavad. Eestis muidugi see jälle ei tööta ja seega ka kasutada ei saa. USAs on lihtne. Ostad iPhone'i, regad ennast saidile ära ja saadad tasuta sõnumeid. (selle kasutajatele extention tasuta) Eestis regad ära, siis saad teada, et elad vales riigis ja üldsegi pole EU ilmselt. Siis tuleb välja, et telefoni kaudu ei saa midagi teha ja kui iPhone'i ka ostad, siis saad topelt suhu veel, sest seda telefoni ei saa ju kasutada kah tegelt. Üks päev alles üritasin ühe tüdrukuga suhelda telefoni teel kellel on iPhone ja siis tuli välja, et Tallinn-Tartu maanteel liigeldes ei suuda see porr-telefon tugijaama vahetada. Et kui toimub handover, siis katkeb kõne ära. Iga kord nii. Ainult linnas töötab. Ja kui operaatoritelt uurida mis siis saab, siis öeldakse, et „käige putsi, me ei investeeri. Sööge sitta oma iPhone'idega“ sisuliselt.

Anette Oberstadti Twitterist siis väljavõte ja Iffi kommentaar:
Annette_15Felt bad for the animals. They were treated rly bad, but it was fun. Got to hold a tiger baby!
IFF: „irw.... jube kahju, aga no fun oli!“

Ja nüüd päris lõpetuseks: Eile läksid Priit, Hal, nende naised ja veel mitmed nende satelliidid San Remosse, et maha pidada huvitav turniir. Mingi 5000 euri buy-in donkament siis sissuliselt. Seega, sõbrad, hoiame neile pöialt! Närvihaige nagu ma olen, suutsin ma Priidult veel 3,33% osalusest ära kah osta, seega ma loodan topelt, et ta midagi ikka hitiks.

1 comment: